Om oss

Ulla & Håkan Axén

Vi kanske ska börja med att förklara hur det ligger till med kennelnamnen!
Kennel Axbor innehas av Ulla Axén som började sin uppfödning i början av 70-talet. Ulla har tilldelats Svenska Terrierklubbens uppfödarmedalj och Hamiltonplaketten.

Kennel Juniper startades av Julia Geijer i början av 60-talet. Julia tilldelades Svenska Terrierklubbens uppfödarmedalj och Hamiltonplaketten. På 90-talet togs Håkan Axén med i kenneln, men Julia var i högsta grad delaktig ända fram till sin död 2005.
Kennel Juniper innehas nu av Håkan Axén och Ulrika Widerholm. Våra båda kennlar har ett nära samarbete sedan snart 40 år tillbaka, och vi ser oss som ett ”team”.

Ulla och Håkan träffades 1963 och är gifta med varandra sedan 1965. Vi har två vuxna söner, åtta barnbarn och två ”bonus”-barnbarn som förgyller vårat liv. Vi bor strax utanför Uppsala på Uppsalaslätten med vidsträckt utsikt över domkyrkan och slottet. Ulla är pensionär efter att ha jobbat som personlig bankman på Nordea och Håkan var tidigare i militären och har också jobbat som VD i fastighetsbranschen.
Familjen är mycket viktig för oss och vi spenderar mycket tid nere i Töreboda där Håkans släkt finns.

Ulrika Widerholm började en gång i tiden som fodervärd åt vår Axbor Hedwig, och efter åratal av samarbete klev hos in som delägare i Kennel Juniper. Ulrika bor på en bondgård i Börje, vilket ligger nära oss och gör vårt samarbete väldigt smidigt. Hos Ulrika bor alla Juniperhundar.
Ulrika driver även ett lantbruk med frigående grisar, Annerogrisen. När hon inte pysslar med hundar och grisar jobbar hon som verksamhetschef på en vårdcentral inom Region Uppsala.
Ulrika och hennes man Wille har tre barn varav två utflugna. En av dem är Clara som är mycket aktiv inom lydnad,bruks,freestyle och rallylydnad. Clara sitter även med i hundungdoms huvudstyrelse samt har en viktig funktion i Kennel Juniper.

Ulrika Widerholm

Håkan & Ulla Axén
Sundbro 139
743 82 Bälinge
Tel.018-355460
Mobil:0709-355480
E-mail axbor@telia.com

Ulrika Widerholm
Börje Nyby
755 92 UPPSALA
Mobil 0768-363533
E-mail allofus-nyby@hotmail.com